Connect with us

Actueel

Lucie (42) kreeg een kind van donor Jonathan – en ontdekte dat haar zoon meer dan 100 halfbroers en -zussen heeft

Avatar foto

Published

on

Toen Lucie (42) besloot nog een kind te krijgen, had ze nooit kunnen vermoeden dat haar keuze voor een particuliere zaaddonor zoveel impact zou hebben. Wat begon als een persoonlijke wens om haar gezin uit te breiden, eindigde in een ontdekking die haar leven voorgoed veranderde. Ze kreeg haar vierde kind dankzij Jonathan Meijer, een donor die inmiddels wereldnieuws is door zijn rol in de documentaire The Man with 1000 Kids.

Een sterke kinderwens zonder partner

Lucie was 37 en moeder van drie kinderen toen ze voelde dat haar gezin nog niet compleet was. “Ik kon het niet precies verklaren, maar ik had het gevoel dat er nog een kind bij hoorde,” vertelt ze. Omdat ze geen partner had, ging ze op zoek naar alternatieve manieren om haar kinderwens te vervullen.

De wachtlijsten bij fertiliteitsklinieken bleken lang, en dus zocht Lucie haar toevlucht tot sociale media. In een Facebookgroep voor wensmoeders kwam ze in contact met mannen die zich aanboden als donor. “Het leek in eerste instantie betrouwbaar, maar een van de eerste berichten die ik kreeg was meteen ongepast. Dat voelde niet goed en ik verliet de groep.”

Eerste contact met Jonathan Meijer

Kort daarna ontving Lucie een privébericht van Jonathan Meijer. “Hij reageerde vriendelijk en begripvol. Hij vertelde dat hij zelf ook uit een groot gezin kwam en dat hij het mooi vond om andere mensen te helpen.” Meijer gaf aan al veertien donorkinderen te hebben en stelde open te staan voor contact met zijn kinderen.

Lucie bekeek zijn profiel en vond hem op het eerste gezicht sympathiek: blauwe ogen, lang blond haar, en een zachte uitstraling. Zijn bereidheid tot open contact sprak haar aan. Na een paar maanden appcontact spraken ze af voor een eerste ontmoeting, gevolgd door een afspraak tijdens haar ovulatie.

De donatie en zwangerschap

De eerste poging mislukte door een logistiek probleem, maar bij een volgende afspraak kwam Jonathan bij haar thuis. “Hij ging even naar de badkamer en liet daarna het materiaal achter. Ik deed de inseminatie zelf. Alles voelde respectvol en correct.”

Lucie betaalde Jonathan een reiskostenvergoeding en een bijdrage voor medische testen. In totaal ging het om zo’n driehonderd euro. “Ik vond dat redelijk. Hij leek gezond, betrokken en eerlijk.”

Na een mislukte eerste poging raakte Lucie bij de tweede poging zwanger. “Ik was dolblij. Jonathan feliciteerde me en reageerde positief toen ik hem op de hoogte bracht van de geboorte van mijn zoon Tibbe.”

Onverwachte onthulling

Een jaar later veranderde alles. Lucie zag een televisie-item waarin een vrouw vertelde over een donor die gelogen had over het aantal kinderen dat hij had verwekt. “Ze noemde geen naam, maar de beschrijving kwam pijnlijk overeen met Jonathan.”

Lucie nam contact op met de redactie van het tv-programma en kwam terecht in een besloten Facebookgroep voor ouders die via Jonathan Meijer een kind hadden gekregen. “Daar ontdekte ik dat hij niet veertien kinderen had verwekt, maar honderden.”

De schok was groot. “Ik voelde me bedrogen. Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor Tibbe. Hij bleek ineens meer dan honderd halfbroers en -zussen te hebben.”

Gebroken vertrouwen

Lucie confronteerde Jonathan via WhatsApp met de informatie. In eerste instantie bevestigde hij dat hij was gestopt met doneren, maar gaf ook aan dat hij het niet nodig vond om eerlijk te zijn over het werkelijke aantal kinderen. “Hij zei dat hij ooit iemand boos op de stoep had gehad en dat hij sindsdien terughoudender was.”

Toen Lucie kritische vragen bleef stellen, verbrak Jonathan het contact en blokkeerde haar. “Het was duidelijk dat hij niet zat te wachten op ouders die verantwoording eisten.”

Wereldwijde aandacht en juridische stappen

Het verhaal van Jonathan Meijer kreeg internationaal aandacht, vooral na de Netflix-documentaire The Man with 1000 Kids. Daarin wordt onthuld dat hij mogelijk duizend kinderen heeft verwekt, verspreid over de hele wereld.

In Nederland legde een rechter hem in 2023 een wereldwijd donatieverbod op. Ouders eisten bovendien dat hij zou stoppen met het maken van filmpjes waarin hij zich richtte tot de donorkinderen. In februari 2024 kregen ze gelijk.

Toch blijft onduidelijk in hoeverre Meijer zich aan dat verbod houdt. “Er is nog geen internationale wetgeving die massadonatie effectief tegengaat,” stelt Lucie. “Zolang dat er niet is, blijft dit probleem bestaan.”

Hoe nu verder?

Ondanks alles probeert Lucie open en eerlijk te zijn tegenover haar zoon Tibbe. “Hij is nu vier en weet dat Jonathan zijn biologische vader is. Hij weet ook dat hij veel halfbroers en -zussen heeft, en heeft er zelfs al een paar ontmoet.”

Via de Facebookgroep heeft Lucie contact met andere ouders, wat zorgt voor een gevoel van verbondenheid. “Het helpt om verhalen te delen en elkaar te steunen.”

Mocht Tibbe later contact willen met Jonathan, dan hoopt Lucie dat dat via andere ouders nog mogelijk is. “Ik wil hem voorbereiden op de toekomst. Stel dat hij later verliefd wordt op iemand met ook een donorvader, dan is het belangrijk om te weten wie dat is.”

De les die Lucie leerde

Hoewel Lucie blij is met haar zoon, is ze zich nu veel bewuster van de risico’s van particuliere donatie. “Ik had geen idee wat er allemaal kon misgaan. Het leek een goede keuze, maar achteraf gezien had ik graag meer duidelijkheid gehad.”

Ze pleit voor strengere regelgeving en betere controle op het aantal kinderen dat een donor mag verwekken. “Niet alleen voor moeders zoals ik, maar vooral voor de kinderen. Zij verdienen duidelijkheid, eerlijkheid en veiligheid.”

Lucie’s verhaal is er één van liefde, vertrouwen en teleurstelling – maar vooral ook van kracht en verantwoordelijkheid. Ze blijft Tibbe met openheid en warmte begeleiden, ongeacht de fouten van anderen. Haar ervaring is een waardevolle waarschuwing voor anderen die in een vergelijkbare situatie overwegen een particuliere donor te kiezen.

“Mijn zoon is het mooiste wat me is overkomen. Maar ik had gewild dat zijn start transparanter en veiliger was geweest. Daar moeten we als samenleving van leren.”


Actueel

Zoontje (1) van oud-speler PSV tragisch om het leven komen

Avatar foto

Published

on

Voetballer Matthias Verreth (27) diep geraakt door verlies van zijn jonge zoontje

Zeer aangrijpend nieuws uit de voetbalwereld. De Belgische profvoetballer Matthias Verreth, onder meer bekend van zijn tijd bij PSV en Willem II, is geconfronteerd met het grootste verdriet dat een ouder kan meemaken. Zijn zoontje Elliot Charles, pas 14 maanden jong, is recent onverwacht 0verleden.

Opeens verslechterde alles

Het jonge kind werd enkele dagen geleden opgenomen in het z!ekenhuis vanwege een virale infectie. Aanvankelijk leek de situatie beheersbaar, maar de toestand van de kleine Elliot verslechterde in rap tempo. Terwijl Verreth zich op een trainingskamp bevond met zijn huidige club SSC Bari in Italië, bereikte hem het hartverscheurende telefoontje: zijn zoontje had het niet gered.

Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport was de impact op Verreth onmiddellijk voelbaar. Hij zou hevig geëmotioneerd zijn geraakt bij het vernemen van het tragische nieuws. Zijn team, clubleiding en medespelers reageerden geschokt en met groot medeleven.

Een persoonlijke geste van de club

De voorzitter van SSC Bari, Luigi De Laurentiis, nam het initiatief om Verreth persoonlijk naar de luchthaven van Fiumicino te brengen. Daar kon de 27-jarige voetballer zo snel mogelijk een vlucht naar België nemen om bij zijn gezin en dierbaren te zijn in deze ondenkbaar zware periode.

Oefenwedstrijd afgelast uit respect

Vanwege het plotselinge en ingrijpende verlies heeft SSC Bari besloten de geplande oefenwedstrijd tegen Cavese te annuleren. Die zou oorspronkelijk op dinsdag plaatsvinden. De club wilde daarmee niet alleen haar medeleven tonen, maar ook de gelegenheid bieden aan Verreth om alle ruimte te krijgen voor r0uw, familie en verwerking.

Een bekende naam in Nederland

Matthias Verreth is geen onbekende voor het Nederlandse publiek. De aanvaller werd geboren in het Belgische Herentals en brak in het profvoetbal door bij PSV. Tussen 2016 en 2019 was hij actief bij Jong PSV, en hij maakte één optreden in het eerste elftal. Daarna speelde hij onder andere voor Waasland-Beveren, FC Eindhoven en Willem II, waar hij ruim 70 wedstrijden op zijn naam schreef tussen 2022 en 2024.

Na een seizoen bij het Italiaanse Brescia tekende hij eerder dit jaar een contract bij SSC Bari. In Italië hoopte hij zijn carrière verder uit te bouwen — tot het noodlot op onverwachte wijze toesloeg.

Een gezin in r0uw

Matthias Verreth vormt samen met zijn partner, Séli Muyabo, een jong gezin. Naast hun 0verleden zoontje Elliot hebben zij ook nog een dochtertje. Voor het jonge stel is dit verlies haast niet te bevatten. Vrienden, familieleden, medespelers en fans hebben inmiddels via sociale media hun steun betuigd en berichten van medeleven gedeeld.

Op de clubwebsite van Bari is een korte verklaring geplaatst waarin de organisatie haar volledige steun uitspreekt aan Verreth en zijn familie. “Onze gedachten zijn bij Matthias en zijn naasten. Als club staan we volledig achter hem in deze donkere periode.”

Massale steun vanuit fans

Ook onder fans klinkt massale steun. Op diverse fora, sociale media en voetbalplatforms worden berichten van medeleven gedeeld. “Geen enkele ouder zou dit moeten meemaken”, schrijft iemand. Anderen laten weten “met tranen in de ogen” het nieuws gelezen te hebben. Sommige fans roepen op tot een minuut stilte bij aankomende wedstrijden van SSC Bari en voormalige clubs van Verreth, als eerbetoon aan het jonge leven dat veel te vroeg tot stilstand kwam.

Stil verdriet in de sportwereld

De voetbalwereld toont zich opnieuw kwetsbaar. Achter de prestaties, transfers en sportieve prestaties schuilt ook een menselijke kant. Verreth, een sporter met ambitie en toewijding, moet zich nu buigen over iets waarvoor geen enkele voorbereiding bestaat: het verlies van zijn kind.

De komende periode zal volledig in het teken staan van r0uw en verwerking voor Matthias Verreth en zijn gezin. Zijn terugkeer bij Bari is voor onbepaalde tijd opgeschort. De club laat weten dat hij “alle tijd en ruimte krijgt die hij nodig heeft.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Séli Muyabo Verreth (@selimuyabo)


Een lichtje voor Elliot

In een tijd waarin sport vaak draait om winst en verlies op het veld, herinnert dit tragische nieuws ons aan wat er écht toe doet. De liefde voor je kind, het belang van familie, en het koesteren van elk moment.

Langs deze weg willen we Matthias Verreth, Séli Muyabo en hun familie ontzettend veel kracht en liefde toewensen in deze zware tijd. 💛


Laat je steunbetuiging achter in de reacties. ❤️
Een klein gebaar kan een groot verschil maken voor wie midden in het verdriet staat.

Continue Reading

Trending

  • Actueel1 maand ago

    Dit is er gebeurd met de gevonden Paul (83) en Gerda (80)

  • Actueel2 maanden ago

    Freek’s ontroerende nieuwe liedje raakt Nederland: een muzikale ode aan veerkracht en hoop

  • Actueel4 maanden ago

    Jutta Leerdam stapt in ijsbad en laat per ongeluk een beetje teveel zien!

  • Actueel4 maanden ago

    Gerard Cox in tranen: ‘Het gaat echt heel slecht met Joke, ik ben haar langzaam aan het verliezen’

  • Actueel4 maanden ago

    Kijkers geschokt door actie van gast in Lang Leve de Liefde: slurf tevoorschijn gehaald!

  • Actueel2 maanden ago

    Freek doet eindelijk zijn kant van het verhaal: ‘Ik blijf vechten en genieten van elk moment’

  • Actueel1 maand ago

    Freek Rikkerink krijgt plots verrassend nieuws van dokter te horen

  • Actueel3 maanden ago

    Familie neemt in alle rust afscheid van Jonnie Boer: “We gaan je missen, pap”