Connect with us

Actueel

Gelekte video zorgt voor ophef: is dit écht Prinses Alexia?

Avatar foto

Published

on

Op social media is het flink losgebarsten: een video waarin twee jonge vrouwen elkaar kussen zorgt voor felle discussies. Wat op het eerste gezicht lijkt op een onschuldige privévideo, is geëxplodeerd tot een nationaal gesprek. Waarom? Omdat volgens duizenden gebruikers op platforms als Instagram, X (voorheen Twitter) en TikTok één van de vrouwen niemand minder zou zijn dan prinses Alexia.

De geruchtenstroom is niet te stoppen, en de vraag blijft hangen: is het echt Alexia, of lijkt het gewoon heel erg?

De beelden die alles aanwakkerden

Het begon allemaal met een wazige foto die ineens opdook in een virale TikTok. Te zien zijn twee jonge vrouwen die elkaar innig kussen. Op zich geen wereldschokkend beeld — ware het niet dat sommige volgers vrijwel meteen riepen: “Dat is Alexia!”

De gelijkenissen zijn inderdaad opvallend: het haar, de kaaklijn, de outfit die lijkt op eerdere publieke verschijningen van de prinses. Maar waar het bij een losse foto had kunnen blijven, kwam daar al snel een video achteraan. In bewegend beeld lijkt de jonge vrouw nóg meer op Alexia, wat zorgt voor nóg meer overtuigde reacties.

Discussie barst los: is het haar of niet?

De online wereld is verdeeld. De ene helft is er rotsvast van overtuigd dat het Alexia is. Anderen noemen het juist wishful thinking of zelfs bewust nepnieuws om aandacht te trekken.

Sommigen graven diep: zij zetten screenshots naast foto’s van de prinses bij officiële gelegenheden, analyseren gezichtsvormen, moedervlekken en zelfs kledingdetails. Anderen blijven nuchter en zeggen: “Het kan ook gewoon iemand zijn die op haar lijkt. Wat maakt het eigenlijk uit?”

Toch is de buzz enorm. De hashtags #Alexia, #prinsesAlexia en #gelektevideo gaan viral. Influencers, royal watchers en zelfs bekende Nederlanders mengen zich in de discussie.

Het paleis? Muisstil

Juist dat maakt het spannender: het Koninklijk Huis heeft nog geen enkele reactie gegeven. Geen ontkenning, geen bevestiging. Niks. En zoals je misschien weet: stilte zorgt vaak voor méér geruchten dan duidelijkheid.

Officieel reageert het paleis vrijwel nooit op dit soort roddels. Maar nu vragen velen zich af: is dat wel slim? Want hoe langer het stil blijft, hoe wilder de verhalen worden. Volgens sommigen lijkt het paleis te hopen dat dit vanzelf wegebt. Maar op internet? Daar verdwijnt niets zomaar.

Alexia en haar eerdere online momentjes

Dit is niet de eerste keer dat Alexia viraal gaat. Wie herinnert zich nog het “kauwgomballenincident”? Tijdens een Koningsdag werd ze gefilmd terwijl ze relaxed kauwgom kauwde en bellen blies. Binnen no time stond haar gezicht op memes, gifs en artikelen wereldwijd.

Toen werd ze nog gezien als een spontane tiener. Maar inmiddels is ze 18, en die leeftijd maakt haar — terecht of niet — een nog groter doelwit voor media-aandacht. Elk gebaar, elke blik of kiekje van Alexia lijkt voer voor speculatie.

Tussen privé en publiek

Het roept opnieuw de discussie op: hoeveel privacy mag een jonge royal nog verwachten?

Veel mensen vinden dat Alexia gewoon met rust gelaten moet worden. Ze is jong, ze ontwikkelt zich, ze zit in een levensfase waarin je fouten maakt, dingen ontdekt en relaties aangaat. Waarom zou dat ineens wereldnieuws moeten zijn?

Tegelijk zeggen anderen: als je geboren wordt in een koningshuis, dan hoort publieke aandacht er nou eenmaal bij. Of je nu lintjes doorknipt of naar een feestje gaat, mensen kijken altijd mee.

Media-aandacht: zegen of vloek?

Het internet kent geen filter. Waar traditionele media nog enige terughoudendheid tonen, zijn sociale platformen genadeloos snel. Binnen een paar uur weet heel Nederland — en een deel van de wereld — van een video die vermoedelijk in besloten kring bedoeld was.

Dat Alexia continu wordt gevolgd en besproken, zegt veel over onze fascinatie met royals. Ze is jong, knap, rebels op haar eigen manier, en nét mysterieus genoeg om altijd in het nieuws te blijven. Combineer dat met het feit dat ze geen officiële rol heeft binnen het koningshuis, en je hebt een perfecte mix voor speculatie.

De Spaanse connectie

Eerder dit jaar gingen er ook al verhalen rond over haar vriendschap met de Spaanse prinses Leonor. Beiden zaten samen op het UWC Atlantic College in Wales en zouden daar hechte vrienden zijn geworden. Sommigen beweerden zelfs dat Alexia een invloedrijke rol zou hebben gespeeld binnen de sociale kring van Leonor.

Hoewel nooit officieel bevestigd, geven deze verhalen wel aan hoe snel er verhalen over haar ontstaan – en vooral hoe gretig die worden opgepikt.

Wat als het wél Alexia is?

Stel dat de vrouw in de video écht prinses Alexia is. Wat dan?

Dan nog blijft de vraag: waarom maakt het mensen zo druk? Is het omdat het om een meisje gaat die een ander meisje kust? Of is het puur het idee dat een royal iets ‘menselijks’ doet, iets dat niet past in het klassieke beeld?

In beide gevallen is het tekenend dat we anno 2025 nog steeds moeite lijken te hebben met het idee dat ook prinsessen gewoon jongeren zijn. Jongeren met gevoelens, relaties, fouten en… ja, ook met privébeelden die gelekt kunnen worden.

En als het haar niet is?

Ook dan blijft er iets geks over deze situatie hangen. Dan hebben we het over een jonge vrouw die ongevraagd wordt vergeleken met een prinses, en nu voor altijd rondgaat als “de lookalike van Alexia”. Niet bepaald een pretje.

Het zet een spotlight op een bredere ontwikkeling: hoe razendsnel iemand het middelpunt van een mediaspektakel kan worden, zelfs zonder daar zelf voor te kiezen.

Wat nu?

Voor nu blijft het bij gissen. De video is er, de discussies zijn fel, en het paleis zwijgt. Of het nou Alexia is of niet: dit voorval benadrukt opnieuw hoe weinig controle royals hebben over hun online aanwezigheid.

We leven in een tijd waarin een TikTok meer impact heeft dan een persverklaring. Waar een vage video meer aandacht trekt dan een officiële koninklijke fotosessie.

Conclusie: een storm in een glazen paleis?

De video zorgt voor opschudding, nieuwsgierigheid en discussie. Maar of dit nu écht prinses Alexia is of niet, het laat vooral zien hoe dun de lijn is tussen wat privé is en wat publiek wordt gemaakt. In een wereld vol smartphones, screenshots en virale posts is niemand écht veilig – zelfs een prinses niet.

En laten we eerlijk zijn: of ze nou op die video staat of niet, het feit dat een simpele kus zoveel stof doet opwaaien, zegt eigenlijk meer over ons dan over haar.

Tot die tijd? Zal het internet blijven raden. Maar één ding is zeker: dit verhaal is nog niet uitgekust.

Actueel

Emma Wortelboer openhartig: “Ik hoop dat mijn dochter me nooit opzoekt op Google”

Avatar foto

Published

on

Emma Wortelboer, bekend van haar televisiecarrière en uitgesproken persoonlijkheid, is inmiddels moeder van een dochtertje: Mia. In een openhartig interview in het NPO-radioprogramma Nooit Meer Slapen spreekt ze met Femke van der Laan over hoe het moederschap haar kijk op het leven – en op haar eigen verleden – heeft veranderd. Eén van de onderwerpen die aan bod komt: hoe ze omgaat met haar publieke imago en de dag waarop haar dochter daar zelf via internet achter zal komen.

Geen zin in een digitale confrontatie

Tijdens het gesprek vertelt Emma eerlijk dat ze niet uitkijkt naar het moment dat haar dochter haar gaat ‘googelen’. Voor velen een grappige gedachte, maar voor Emma duidelijk een ongemakkelijk idee. “Dat moet ze écht niet doen,” zegt ze met een lach, maar ook met zichtbaar ongemak. “Dat is een héél slecht idee.”

Emma doelt hiermee op het feit dat haar publieke leven in de afgelopen jaren regelmatig onderwerp van gesprek is geweest. Als presentatrice van programma’s als Spuiten en Slikken en als commentator bij het Eurovisie Songfestival in 2019, heeft ze veel aandacht gekregen – niet altijd even positief.

Moederschap verandert alles

Sinds de geboorte van Mia, ruim een jaar geleden, kijkt Emma anders naar haar eigen leven. “Ik denk nu veel vaker: hoe zou zij hierover denken, later? Wat wil ik dat ze van mij ziet en weet?” In de uitzending met Femke van der Laan wordt duidelijk hoe serieus Emma hiermee bezig is.

Ze overweegt zelfs om, wanneer het moment daar is, samen met haar dochter achter de laptop te gaan zitten om die informatie op te zoeken. “Dan haal ik gelijk de angel eruit,” zegt ze. Het lijkt haar beter om zelf regie te houden over hoe haar dochter haar leert kennen via het internet.

Bekend zijn heeft twee kanten

Emma is zich ervan bewust dat haar rol als bekende Nederlander invloed zal hebben op haar dochter. Ze weet ook dat het internet niet vergeet, en dat mensen soms hard kunnen zijn in hun oordeel. “Mensen hebben een mening, zeker als je veel in de media bent geweest. En mijn dochter krijgt daar straks misschien vragen over.”

Het idee dat haar kind met haar publieke uitingen wordt geconfronteerd, is voor Emma lastig. Niet omdat ze zich schaamt, maar omdat ze haar dochter wil beschermen tegen negativiteit waar zij niets mee te maken heeft.

Geen behoefte aan oude meningen

In het gesprek komt ook de naam van Johan Derksen voorbij. Hoewel hij niet expliciet genoemd wordt in negatieve zin door Emma zelf, is het duidelijk dat ze het niet prettig vindt dat er online uitspraken over haar te vinden zijn van mensen die haar op een bepaald moment publiekelijk bekritiseerden.

“Er zijn mensen die bepaalde dingen over mij hebben gezegd. En ik wil dat mijn dochter begrijpt dat dat niet de volledige waarheid is.” Voor haar is het belangrijk dat haar dochter leert dat publieke uitspraken lang blijven hangen, maar vaak uit hun context worden getrokken.

Viral moment bij het Songfestival

Veel mensen herinneren zich Emma’s emotionele reactie toen Duncan Laurence in 2019 het Songfestival won. Ze was zichtbaar geëmotioneerd en liet haar blijdschap op uitbundige wijze zien. Dat fragment ging viral en leidde tot uiteenlopende reacties in de media.

Voor Emma was dat een echt moment van blijdschap en betrokkenheid, maar online werd het door sommigen als ‘hysterisch’ bestempeld. “Het is gek dat een oprechte emotie zo uitvergroot wordt. En dat blijft dan bestaan op het internet,” zegt ze daarover.

Zelfreflectie en groei

Hoewel Emma het lastig vindt dat zulke momenten nog altijd online circuleren, kijkt ze er ook met enige mildheid op terug. “Ik was jong, enthousiast, en ik ben niet iemand die dingen half doet.” Inmiddels is ze ouder, moeder, en kijkt ze met een ander perspectief naar haar publieke optredens.

Ze benadrukt dat iedereen verandert en groeit, en dat haar dochter dat hopelijk ook zal zien als ze ooit die beelden tegenkomt. “Ik hoop dat ze ziet dat ik niet perfect ben, maar wel altijd mezelf probeer te zijn geweest.”

Digitale opvoeding wordt belangrijker

Het gesprek raakt ook aan een breder thema: de invloed van internet op ouderschap. Steeds meer ouders moeten nadenken over wat er online te vinden is over henzelf, en wat hun kinderen daar later van zullen vinden. Emma’s verhaal maakt dat heel tastbaar.

“Ik denk dat elke ouder straks wel iets online heeft staan. Foto’s, meningen, filmpjes… En dan moet je daar met je kind over in gesprek.” Voor Emma is duidelijk dat ze die gesprekken niet uit de weg wil gaan, hoe ongemakkelijk ook.

Mediawijsheid begint thuis

Wat Emma wil meegeven aan haar dochter, is dat je als publiek figuur soms onterecht wordt beoordeeld. Maar ook dat je kracht kunt halen uit jezelf zijn, ondanks wat anderen zeggen. “Ik hoop dat Mia leert dat het oké is om uitgesproken te zijn. En dat het belangrijker is hoe je in het echte leven met mensen omgaat, dan wat er op internet staat.”

Dat maakt haar verhaal herkenbaar en actueel. In een wereld waarin iedereen digitaal terug te vinden is, is mediawijsheid iets dat ouders aan hun kinderen moeten leren – ook als het over henzelf gaat.

Openheid met een knipoog

Hoewel het onderwerp zwaar kan voelen, weet Emma er ook luchtigheid aan te geven. Ze praat met een lach, maakt grapjes over het idee van samen Googelen met haar dochter en laat zien dat ze zichzelf ook niet altijd even serieus neemt. “Ik bedoel, ik heb mezelf ook vaak genoeg teruggezien en gedacht: wow, dat had ook anders gekund.”

Die openheid en zelfrelativering maken Emma een authentieke stem in het gesprek over ouderschap, media en persoonlijke groei.

Van televisiepersoonlijkheid naar moeder met een missie

Emma Wortelboer is niet alleen meer de uitgesproken presentatrice die we kennen van televisie. Ze is nu ook moeder, en dat verandert haar perspectief. Door openlijk te praten over haar angsten en twijfels, draagt ze bij aan een belangrijk gesprek over digitale identiteit en opvoeding in het internettijdperk.

Haar verhaal laat zien dat publieke figuren ook gewoon mensen zijn, met zorgen, liefde en de wens om hun kinderen een veilige start te geven – online én offline.

Continue Reading

Trending

  • Actueel4 dagen ago

    Broer van bekende Nederlandse zanger komt om bij zwaar ongeluk op de weg

  • Actueel3 weken ago

    Onze gedachten zijn bij prinses Beatrix (87)

  • Actueel2 weken ago

    Ria Valk over haar toekomst: “Ik weet nu hoe lang ik nog heb”

  • Actueel2 weken ago

    Martijn Krabbé deelt openhartig verhaal over zijn gezondheid: “Elke dag telt nu meer dan ooit”

  • Actueel1 maand ago

    Verschrikkelijke onthulling: Dit is waarom Floortje Dessing plotseling verdwenen is van tv

  • Actueel4 weken ago

    Sophie Hilbrand openhartig over relatiebreuk: “Ik ben niet trouw geweest”

  • Actueel3 weken ago

    De geheime liefde (84) van Loretta Schrijver onthuld

  • Actueel4 weken ago

    Zien: De aller wildste nacht in de Lang Leve de Liefde villa, ooit!