Actueel
Verbijstering om PostNL-bezorger die tijdens hitte waterfles niet mag bijvullen: ´Zijn mensen écht zo?´

Op een dag waarop het kwik ruim boven de dertig graden uitstijgt, verwachten de meeste mensen wat extra medeleven voor degenen die buiten moeten werken. PostNL-bezorger Bran is zo iemand: hij fietst of rijdt van deur tot deur, met alleen zijn bezwete uniform en een lege waterfles als metgezel. Maar in plaats van een helpende hand of wat sympathie, kreeg hij iets heel anders toen hij één simpel verzoek deed: “Mag ik mijn fles even bijvullen?” Het antwoord? Een hard ‘nee’ en een dichtslaande deur.
Onbegrip in een tijd van extreem weer
Het voorval vond plaats tijdens een snikhete zomerdag, waarin de temperaturen het asfalt deden smelten en mensen massaal de schaduw opzochten. Bran, die als bezorger van PostNL meerdere uren per dag onderweg is, besloot tijdens zijn ronde aan te bellen bij een huis in de hoop even zijn waterfles te mogen bijvullen. Hij kreeg echter geen glimlach of vriendelijk gebaar, maar een ijzige afwijzing. “Geen water hier,” en klik, de deur ging dicht.
Sociale media reageren massaal op het incident
Toen het verhaal van Bran werd gedeeld op sociale media, barstte er een storm van reacties los. Velen spraken hun verontwaardiging uit. “Wat is er mis met mensen?” en “Je laat toch niemand uitdrogen in deze hitte?” waren veelgehoorde reacties. Vooral het feit dat het ging om een elementair verzoek – schoon drinkwater – stak veel mensen. Bran kreeg in elk geval online de steun die hij aan de deur had moeten krijgen.
Mensen delen eigen ervaringen en tips
Onder de reacties bevonden zich ook verhalen van andere Nederlanders die het wél goed voor hebben met bezorgers. “Ik zet standaard een koelbox buiten met flesjes water voor de bezorgers van PostNL, DHL en andere diensten,” schreef iemand. Een ander vertelde dat zij altijd even vraagt of de bezorger iets nodig heeft. “Een beetje vriendelijkheid kost niets, maar kan voor iemand anders een wereld van verschil maken.”
Een glas water als teken van menselijkheid
De discussie reikt verder dan alleen dit incident. Het roept bredere vragen op over hoe we omgaan met mensen die dagelijks hard werken voor onze diensten. Bezorgers, vuilnismannen, straatvegers en anderen die niet vanuit een gekoeld kantoor werken, verdienen extra aandacht tijdens extreme weersomstandigheden. Een flesje water aanbieden of een vriendelijk woord geven, kan hun dag maken.
Humor als copingmechanisme, maar soms ongepast
Hoewel het merendeel van de reacties ondersteunend was, doken er ook grapjes op. Eén persoon stelde voor om in plaats van water een ijsje aan te bieden. “Wil je me soms vergiftigen?” luidde de grap als reactie daarop. Het is humor met een knipoog, maar het illustreert ook hoe sommige mensen de ernst van de situatie bagatelliseren. In een tijd waarin hittegolven steeds frequenter voorkomen, is er weinig plaats voor ongepaste humor als het om basale hulp gaat.
PostNL reageert: ‘Medewerkers verdienen steun’
In een korte reactie liet PostNL weten dat het belangrijk is dat bezorgers zich ondersteund voelen. “Onze medewerkers werken hard, ook onder zware omstandigheden. Wij hopen dat klanten begrip tonen en waar mogelijk kleine hulp bieden,” aldus de woordvoerder. Hoewel het bedrijf zijn personeel voorziet van middelen, kan een beetje extra hulp van bewoners het verschil maken op een warme dag.
Kleine moeite, groot gebaar
Het verhaal van Bran is geen op zichzelf staand incident, maar een spiegel van hoe we omgaan met elkaar in een steeds hardere maatschappij. Terwijl we allemaal puffen onder de hitte, vergeten we soms dat de persoon aan de deur ook iemand is met dorst, vermoeidheid en menselijke behoeften. Een simpel gebaar zoals het bijvullen van een fles water kost niets, maar betekent alles. Laten we dat de volgende keer niet vergeten.
@brantijssen Rude…. #postnl #fyp #voorjou #rude ♬ Hit Me – Megan Hilty & Christopher Sieber & Jennifer Simard

Actueel
Ik won kaartjes voor een romantische vakantie en dit is wat er gebeurde

Op een schijnbaar doodgewone dag, waar de ochtendroutines als een oude film voor de zoveelste keer werden afgespeeld, ontving Megan, een 43-jarige huisvrouw, een verrassingsgeschenk dat haar leven onverwacht zou veranderen.
Gewoonlijk vulde haar dag zich met het klaarmaken van ontbijt en lunch voor haar echtgenoot Neil, gevolgd door een lange lijst van huishoudelijke taken. Maar deze ochtend was anders. Ze had radiokaartjes gewonnen voor een romantisch uitje in Florida.
De bedoeling was een vakantie met haar echtgenoot Neil, maar zijn desinteresse en de geplande mannenavond met vrienden gooiden roet in het eten. Megan’s aanvankelijke teleurstelling en frustratie over Neils gebrek aan enthousiasme voor hun gezamenlijke tijd, gaven haar de moed om een belangrijke beslissing te nemen.
Ze besloot alleen op reis te gaan, een besluit dat niet alleen haar zelfbeeld zou versterken maar haar ook een nieuw gevoel van vrijheid zou geven.
Na een lange vlucht en de opwinding en nerveusheid die gepaard gaan met het ondernemen van iets geheel nieuws, kwam Megan aan in een prachtig hotel.
Ze verwachtte een rustige avond en een vredige nacht alleen, maar de realiteit overtrof haar verbeelding toen door een fout bij de hotelreceptie een vreemde man haar hotelkamer binnenkwam.
De schrik zat er goed in, maar al snel bleek dat deze vergissing eigenlijk een misverstand was: beiden hadden de kamer gewonnen bij dezelfde radiowedstrijd en waren door een fout in dezelfde kamer geplaatst. Dit incident, hoewel beangstigend, leidde tot een reeks gebeurtenissen die haar leven verder zouden openen.
De initiële angst voor de onverwachte bezoeker maakte snel plaats voor een onverwachte vriendschap met Thomas, de man uit de verwarring. Wat begon als een angstaanjagend moment veranderde in een kans voor beiden om te praten en elkaar te leren kennen.
Na het oplossen van de verwarring bij de receptie, brachten ze samen de nacht door in de kamer, zij het met een kussenbarrière tussen hen in. Deze nacht van gedeelde ervaringen bleek het begin van een onverwachte vriendschap te zijn.
De volgende dag brachten ze samen door, verkenden het nabijgelegen park, genoten van een maaltijd aan het strand, en vonden troost in elkaars gezelschap na de onverwachte breuk van Thomas met zijn vriendin. Hun gesprekken onthulden gedeelde interesses en zorgen, wat Megan hielp om haar eigen situatie in een nieuw licht te zien.
Bij haar thuiskomst werd Megan geconfronteerd met een dronken en boze Neil, die haar bekritiseerde voor haar onaangekondigde uitstap. Dit moment van confrontatie werd een keerpunt voor Megan, die besloot haar leven een andere richting te geven.
Met een hernieuwde kracht en helderheid verklaarde ze de relatie met Neil voorbij, verliet het huis en nam contact op met Thomas om verder te gaan met een nieuw begin. Deze beslissing markeerde niet alleen het einde van een verstikkende relatie maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk van zelfstandigheid en exploratie.
-
Actueel2 weken ago
Dit is er gebeurd met de gevonden Paul (83) en Gerda (80)
-
Actueel1 maand ago
Freek’s ontroerende nieuwe liedje raakt Nederland: een muzikale ode aan veerkracht en hoop
-
Actueel3 maanden ago
Jutta Leerdam stapt in ijsbad en laat per ongeluk een beetje teveel zien!
-
Actueel3 maanden ago
Gerard Cox in tranen: ‘Het gaat echt heel slecht met Joke, ik ben haar langzaam aan het verliezen’
-
Actueel3 maanden ago
Kijkers geschokt door actie van gast in Lang Leve de Liefde: slurf tevoorschijn gehaald!
-
Actueel1 maand ago
Freek doet eindelijk zijn kant van het verhaal: ‘Ik blijf vechten en genieten van elk moment’
-
Actueel3 weken ago
Freek Rikkerink krijgt plots verrassend nieuws van dokter te horen
-
Actueel2 maanden ago
Familie neemt in alle rust afscheid van Jonnie Boer: “We gaan je missen, pap”