Actueel
Dit zou mogelijk de vermeende bekende pedofiel kunnen volgens Alberto Stegeman

Alberto Stegeman onthult schokkende onthulling in radio-interview: “Als dit uitlekt, is dat groot nieuws”
Alberto Stegeman, bekend van zijn spraakmakende undercoverreportages en onderzoeksjournalistiek, heeft tijdens een radio-interview een opmerkelijke en ronduit schokkende onthulling gedaan. In een gesprek met radio-dj Ferry Oomen bij Veronica Radio liet de presentator van Undercover in Nederland doorschemeren dat hij ooit onderzoek heeft gedaan naar een bekende Nederlander die mogelijk betrokken was bij een hulpgroep voor ped0fielen.
Een gevoelig onderwerp
Het gesprek begon luchtig, maar kreeg al snel een serieuze wending toen Oomen vroeg naar geruchten die al langer rondgaan. “Ik begreep dat het over een soort BN’er ging,” zei hij voorzichtig. “Over iemand die vaak bij een talkshow aanwezig was. Daar had je ook niet genoeg bewijs voor, toch? Kun je daar iets meer over vertellen?”
Alberto Stegeman, die bekendstaat om zijn vastberadenheid en gedrevenheid om onrecht aan te kaarten, besloot daarop een tipje van de sluier op te lichten. “Ja, dat klopt,” zei hij. “Het gaat om iemand die inderdaad regelmatig bij talkshows zat. En het is iemand waarvan, als het zou uitlekken wie het is, dat echt héél groot nieuws in Nederland zou zijn.”
Beelden met een verborgen camera
Volgens Stegeman heeft hij destijds zelf geprobeerd om de zaak grondig te onderzoeken. Hij maakte daarbij gebruik van een verborgen camera – een methode die hij vaker heeft ingezet om misstanden aan het licht te brengen. “De beelden die ik toen maakte, waren nog niet zo scherp als nu,” legt hij uit. “De technologie is inmiddels veel verder ontwikkeld.”
Ondanks de mindere kwaliteit van de beelden besloot hij het materiaal voor te leggen aan een bureau dat gespecialiseerd is in identificatie en beeldonderzoek. “Ze konden het eigenlijk nagenoeg zeker zeggen,” zegt Stegeman daarover. “Maar niet duizend procent zeker. En dus heb ik het nooit kunnen brengen.”
Waarom de onthulling nooit werd uitgezonden
Het feit dat Stegeman de beelden niet heeft uitgezonden, is een bewuste keuze geweest. “Zonder honderd procent zekerheid kun je iemand niet beschuldigen,” zegt hij resoluut. “Daarvoor is het onderwerp veel te gevoelig en de gevolgen veel te groot.” Hij benadrukt dat hij, ondanks de ernst van de zaak, altijd professioneel blijft en geen enkel risico neemt met dit soort beschuldigingen.
“Het gaat hier om iemands leven,” zegt hij. “Als je dit soort verhalen naar buiten brengt zonder sluitend bewijs, kan dat onherstelbare schade aanrichten. Daarom heb ik het altijd zo gelaten.”
Een vraag die blijft hangen
Ferry Oomen vroeg zich hardop af of de betreffende BN’er nog steeds regelmatig op televisie verschijnt. Stegeman antwoordde voorzichtig: “Als dat uitlekt, ja, dan is dat een bom in Nederland.” Daarmee liet hij in het midden of de man in kwestie vandaag de dag nog een prominente plek inneemt in de media.
Het gesprek maakte meteen duidelijk hoe lastig het kan zijn om in de wereld van de onderzoeksjournalistiek te werken. Soms stuit je op informatie die je niet kunt negeren, maar die je ook niet zomaar kunt delen.
Een zaak van jaren geleden
Stegeman benadrukt dat dit onderzoek al enige tijd geleden heeft plaatsgevonden. “Het is niet iets van gisteren,” zegt hij. “Maar ik wilde er nu toch iets over kwijt, omdat het mij ook altijd is bijgebleven. Je vergeet dit soort dingen niet snel.”
Waarom hij nu toch een tipje van de sluier oplicht? “Misschien om te laten zien dat je als journalist soms dingen tegenkomt waarvan je zelf ook schrikt,” zegt hij. “En dat je altijd zorgvuldig moet omgaan met dit soort informatie.”
Nieuw boek: Alberto’s persoonlijke verhaal
De timing van Stegemans onthulling is opvallend: hij heeft net een boek uitgebracht met de titel Alberto: mijn strijd tegen onrecht. In het boek blikt hij terug op zijn jeugd, zijn eerste stappen als journalist en de vele onderzoeken die hij in zijn carrière heeft gedaan.
Van zijn beroemde reportage over de gebrekkige beveiliging op Schiphol tot de misstanden bij een zorgboerderij in Wedde – Stegeman heeft zich altijd vastgebeten in onderwerpen die anderen liever uit de weg gaan. Zijn aanpak: undercover, vasthoudend en met een scherp oog voor detail.
De nepbom en andere spraakmakende zaken
Een van de meest besproken onthullingen uit zijn carrière was het plaatsen van een nepbom in een gebouw van Defensie. Daarmee wilde Stegeman aantonen dat de beveiliging niet op orde was – een stunt die hem destijds veel lof opleverde, maar ook kritiek en zelfs bedreigingen.
In zijn boek vertelt hij openhartig over hoe hij zelf omgaat met de spanning en de druk die bij dit werk komen kijken. “Ik heb geleerd om altijd het grote plaatje te blijven zien,” zegt hij daarover. “Het gaat niet om het spektakel, het gaat om de waarheid. Om het blootleggen van misstanden en het beschermen van slachtoffers.”
Een journalist die grenzen opzoekt
De onthulling die hij nu deelt over de BN’er die mogelijk betrokken zou zijn bij een ped0fielenhulpgroep, past in dat plaatje. Het laat zien dat Stegeman niet bang is om moeilijke onderwerpen aan te snijden – maar ook dat hij beseft hoe groot de verantwoordelijkheid is die daarbij hoort.
“Ik weet dat mensen soms denken dat ik een sensatiezoeker ben,” zegt hij in het interview. “Maar dat is nooit mijn bedoeling geweest. Ik wil recht doen aan de waarheid, niet aan geruchten.”
Wat nu?
Het is niet duidelijk of Stegeman ooit nog verder onderzoek zal doen naar de BN’er in kwestie. Hij sluit het niet helemaal uit, maar benadrukt dat het dan alleen kan als er nieuw bewijs opduikt. “Zonder zekerheid kan ik het niet maken,” zegt hij opnieuw. “Dat is iets waar ik altijd aan vasthoud.”
Voor nu blijft het dus een mysterie wie de man is – en of hij inderdaad ooit nog publiekelijk door de mand zal vallen.
Conclusie: een journalist met een missie
Alberto Stegeman laat opnieuw zien dat hij niet bang is om lastige onderwerpen aan te pakken, ook als het hem persoonlijk raakt. Zijn onthulling in het interview met Ferry Oomen is schokkend, maar ook een herinnering aan het belang van grondig en zorgvuldig journalistiek werk.
Met zijn nieuwe boek deelt hij niet alleen zijn successen, maar ook de twijfels en moeilijke keuzes die bij zijn vak horen. En dat maakt duidelijk dat onderzoeksjournalistiek niet alleen draait om primeurs, maar ook om respect voor de waarheid – hoe ongemakkelijk die soms ook kan zijn.

Actueel
Zoontje (1) van oud-speler PSV tragisch om het leven komen

Voetballer Matthias Verreth (27) diep geraakt door verlies van zijn jonge zoontje
Zeer aangrijpend nieuws uit de voetbalwereld. De Belgische profvoetballer Matthias Verreth, onder meer bekend van zijn tijd bij PSV en Willem II, is geconfronteerd met het grootste verdriet dat een ouder kan meemaken. Zijn zoontje Elliot Charles, pas 14 maanden jong, is recent onverwacht 0verleden.
Opeens verslechterde alles
Het jonge kind werd enkele dagen geleden opgenomen in het z!ekenhuis vanwege een virale infectie. Aanvankelijk leek de situatie beheersbaar, maar de toestand van de kleine Elliot verslechterde in rap tempo. Terwijl Verreth zich op een trainingskamp bevond met zijn huidige club SSC Bari in Italië, bereikte hem het hartverscheurende telefoontje: zijn zoontje had het niet gered.
Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport was de impact op Verreth onmiddellijk voelbaar. Hij zou hevig geëmotioneerd zijn geraakt bij het vernemen van het tragische nieuws. Zijn team, clubleiding en medespelers reageerden geschokt en met groot medeleven.
Een persoonlijke geste van de club
De voorzitter van SSC Bari, Luigi De Laurentiis, nam het initiatief om Verreth persoonlijk naar de luchthaven van Fiumicino te brengen. Daar kon de 27-jarige voetballer zo snel mogelijk een vlucht naar België nemen om bij zijn gezin en dierbaren te zijn in deze ondenkbaar zware periode.
Oefenwedstrijd afgelast uit respect
Vanwege het plotselinge en ingrijpende verlies heeft SSC Bari besloten de geplande oefenwedstrijd tegen Cavese te annuleren. Die zou oorspronkelijk op dinsdag plaatsvinden. De club wilde daarmee niet alleen haar medeleven tonen, maar ook de gelegenheid bieden aan Verreth om alle ruimte te krijgen voor r0uw, familie en verwerking.
Een bekende naam in Nederland
Matthias Verreth is geen onbekende voor het Nederlandse publiek. De aanvaller werd geboren in het Belgische Herentals en brak in het profvoetbal door bij PSV. Tussen 2016 en 2019 was hij actief bij Jong PSV, en hij maakte één optreden in het eerste elftal. Daarna speelde hij onder andere voor Waasland-Beveren, FC Eindhoven en Willem II, waar hij ruim 70 wedstrijden op zijn naam schreef tussen 2022 en 2024.
Na een seizoen bij het Italiaanse Brescia tekende hij eerder dit jaar een contract bij SSC Bari. In Italië hoopte hij zijn carrière verder uit te bouwen — tot het noodlot op onverwachte wijze toesloeg.
Een gezin in r0uw
Matthias Verreth vormt samen met zijn partner, Séli Muyabo, een jong gezin. Naast hun 0verleden zoontje Elliot hebben zij ook nog een dochtertje. Voor het jonge stel is dit verlies haast niet te bevatten. Vrienden, familieleden, medespelers en fans hebben inmiddels via sociale media hun steun betuigd en berichten van medeleven gedeeld.
Op de clubwebsite van Bari is een korte verklaring geplaatst waarin de organisatie haar volledige steun uitspreekt aan Verreth en zijn familie. “Onze gedachten zijn bij Matthias en zijn naasten. Als club staan we volledig achter hem in deze donkere periode.”
Massale steun vanuit fans
Ook onder fans klinkt massale steun. Op diverse fora, sociale media en voetbalplatforms worden berichten van medeleven gedeeld. “Geen enkele ouder zou dit moeten meemaken”, schrijft iemand. Anderen laten weten “met tranen in de ogen” het nieuws gelezen te hebben. Sommige fans roepen op tot een minuut stilte bij aankomende wedstrijden van SSC Bari en voormalige clubs van Verreth, als eerbetoon aan het jonge leven dat veel te vroeg tot stilstand kwam.
Stil verdriet in de sportwereld
De voetbalwereld toont zich opnieuw kwetsbaar. Achter de prestaties, transfers en sportieve prestaties schuilt ook een menselijke kant. Verreth, een sporter met ambitie en toewijding, moet zich nu buigen over iets waarvoor geen enkele voorbereiding bestaat: het verlies van zijn kind.
De komende periode zal volledig in het teken staan van r0uw en verwerking voor Matthias Verreth en zijn gezin. Zijn terugkeer bij Bari is voor onbepaalde tijd opgeschort. De club laat weten dat hij “alle tijd en ruimte krijgt die hij nodig heeft.”
Dit bericht op Instagram bekijken
Een lichtje voor Elliot
In een tijd waarin sport vaak draait om winst en verlies op het veld, herinnert dit tragische nieuws ons aan wat er écht toe doet. De liefde voor je kind, het belang van familie, en het koesteren van elk moment.
Langs deze weg willen we Matthias Verreth, Séli Muyabo en hun familie ontzettend veel kracht en liefde toewensen in deze zware tijd. 💛
Laat je steunbetuiging achter in de
reacties. ❤️
Een klein gebaar kan een groot verschil maken voor wie midden in
het verdriet staat.
-
Actueel1 maand ago
Dit is er gebeurd met de gevonden Paul (83) en Gerda (80)
-
Actueel2 maanden ago
Freek’s ontroerende nieuwe liedje raakt Nederland: een muzikale ode aan veerkracht en hoop
-
Actueel4 maanden ago
Jutta Leerdam stapt in ijsbad en laat per ongeluk een beetje teveel zien!
-
Actueel4 maanden ago
Gerard Cox in tranen: ‘Het gaat echt heel slecht met Joke, ik ben haar langzaam aan het verliezen’
-
Actueel4 maanden ago
Kijkers geschokt door actie van gast in Lang Leve de Liefde: slurf tevoorschijn gehaald!
-
Actueel2 maanden ago
Freek doet eindelijk zijn kant van het verhaal: ‘Ik blijf vechten en genieten van elk moment’
-
Actueel1 maand ago
Freek Rikkerink krijgt plots verrassend nieuws van dokter te horen
-
Actueel3 maanden ago
Familie neemt in alle rust afscheid van Jonnie Boer: “We gaan je missen, pap”