Connect with us

Actueel

Kijkers in shock na bizarre actie in Lang Leve de Liefde – dit moment ging te ver

Avatar foto

Published

on

Lang Leve de Liefde

Elke week levert Lang Leve de Liefde bizarre, ongemakkelijke of juist vertederende tv-momenten op. Maar deze aflevering spande de kroon. Kijkers keken met open mond toe hoe een mannelijke deelnemer iets uit zijn broek haalde wat niemand zag aankomen – letterlijk. Op X (voorheen Twitter) volgde een stroom aan reacties. Van gegiechel tot complete verontwaardiging: “Wat gebeurt hier nou weer?!”

Het fragment ging viraal. En ja hoor, het ging om de inmiddels beruchte slurf-scène in de hottub. Een moment dat inmiddels z’n plek in de reality-tv-geschiedenis heeft veroverd – of je nou wil of niet.

Van onschuldig naar ongemakkelijk in één seconde

Het begon allemaal vrij rustig. De date was op gang, het gesprek liep redelijk, de sfeer was nog luchtig. Maar zodra het stel besloot om samen de hottub in te gaan, veranderde de toon volledig. Er werd gelachen, er werden drankjes ingeschonken – en toen kwam het: de man trok zijn broek uit en onthulde een mankini die nauwelijks iets aan de verbeelding overliet.

Tot daar aan toe. Maar toen hij nog verder ging en zijn “slurf” tevoorschijn haalde om zijn date te imponeren, barstte het internet los. Wat volgde, was een mengeling van shock, plaatsvervangende schaamte en… gelach.

“Dit is geen TLC, dit is TLC +18”

De reacties online logen er niet om. De scène werd breed uitgemeten op sociale media, waar gebruikers hun verbijstering deelden met screenshots, GIFs en scherpe oneliners.

Een kleine greep uit de reacties op X:

“Je gaat lekker met een wijntje zitten voor wat liefde en dan dit. Thanks, LLDL.”
“Ik had dit echt niet aan zien komen. Ik kijk nooit meer naar bananen op dezelfde manier.”
“Wie haalt z’n slurf eruit op nationale televisie?! WAAR IS DE GRENS?!”

Sommigen vonden het grappig, anderen ronduit ongepast. Eén ding is duidelijk: Lang Leve de Liefde weet weer precies dat lijntje op te zoeken tussen luchtig en absurd.

De kracht (en risico’s) van de hottub

Het is geen toeval dat zulke scènes zich vaak afspelen in of rondom de hottub. Deze bubbelende setting is inmiddels een beruchte plek in het LLDL-huis, waar grenzen vervagen en deelnemers nét iets losser worden dan normaal.

Het warme water, de intieme setting, een paar drankjes erbij… en voor je het weet is iemand in z’n ondergoed aan het dansen of – zoals in dit geval – bezig met een koddig kostuumstuk dat allesbehalve subtiel is.

Maar het roept ook vragen op. Worden deelnemers voldoende voorbereid? Weten ze wat er uitgezonden wordt? Of is dit simpelweg het risico van reality-tv?

Wat mogen we verwachten van een datingshow?

Het programma wordt door velen gezien als luchtig vermaak, maar er kijken ook jongeren, gezinnen en mensen die écht geïnteresseerd zijn in het datingproces. Als scenes zoals deze steeds vaker voorkomen, rijst de vraag: verlegt het programma zijn eigen grenzen te veel?

Waar ligt de balans tussen grappig en gênant, tussen sexy en smakeloos? En wie bepaalt dat?

Productie onder vuur na eerdere afleveringen

Het is niet de eerste keer dat Lang Leve de Liefde kritiek krijgt op scènes die als te pikant of ongemakkelijk worden ervaren. Eerder ontstond er ophef na een deelnemer die ongepaste opmerkingen maakte over het lichaam van zijn date, en een andere keer vanwege een suggestieve massagesessie die op klaarlichte dag werd uitgezonden.

De productie benadrukt altijd dat deelnemers vrijwillig meedoen, en dat alles gebeurt met toestemming. Maar kijkers zijn niet altijd overtuigd. Sommigen vinden dat het programma doorslaat in zijn zoektocht naar spanning en virale momenten, ten koste van de deelnemers.

Reality-tv of soft-erotiek?

De term “reality-tv” is rekbaar geworden. Waar het ooit ging om het volgen van gewone mensen in alledaagse situaties, lijkt het genre steeds vaker te leunen op extremen. Bizarre uitspraken, fysieke ongemakken, ongepaste stunts – zolang het bekeken wordt, is het goed. Toch?

In dit geval voelen veel kijkers dat de grens is overschreden. Niet per se omdat het écht shockerend was, maar omdat het zo onnodig expliciet voelde. Voor de grap, voor het effect – maar niet voor de liefde.

En hoe reageerde zijn date?

Wat deze aflevering extra ongemakkelijk maakte, was de reactie van de vrouw tegenover hem. In eerste instantie moest ze lachen. Ze noemde het “vrolijk” en “speels”, maar haar gezichtsuitdrukking vertelde een ander verhaal. Ze keek weg, hield haar armen gekruist, en lachte een beetje ongemakkelijk mee.

Veel kijkers vroegen zich af: vond ze dit écht leuk? Of voelde ze zich onder druk gezet om te doen alsof? Opnieuw een voorbeeld van hoe dun de lijn is tussen spel en spanning.

Moet RTL ingrijpen?

Hoewel Lang Leve de Liefde dagelijks wordt uitgezonden op SBS6, staat RTL via Videoland ook in verbinding met het programma. En in een tijd waarin er meer aandacht is voor grensoverschrijdend gedrag op tv, zou je verwachten dat zenders sneller optreden bij twijfelachtige scènes.

Tot nu toe is er geen officiële reactie gegeven op de aflevering. Maar de publieke opinie is duidelijk: er moet beter worden nagedacht over wat wel en niet thuishoort in een programma dat gaat over liefde.

Kijkcijfers blijven hoog – maar tegen welke prijs?

Ondanks (of dankzij) de ophef, blijven de kijkcijfers torenhoog. Elke avond trekken honderdduizenden mensen naar de buis om te zien wie elkaar vinden – of juist totaal botsen.

En dat is precies de uitdaging: hoe houd je een programma spannend, zonder over grenzen heen te gaan? Hoe blijf je trouw aan je format zonder af te glijden naar plat vermaak?

Als makers daar geen antwoord op hebben, zullen kijkers dat vroeg of laat voor hen doen.

Conclusie: slurf-gate laat diepe indruk achter

De beruchte hottub-aflevering van Lang Leve de Liefde gaat de boeken in als een van de meest besproken momenten van de afgelopen maanden. Niet vanwege romantiek, niet vanwege liefde – maar vanwege een stukje textiel dat iets te veel liet zien.

Was het grappig? Misschien. Was het passend? Daar zijn de meningen over verdeeld. Maar dat het iets losmaakte, is een feit.

Het is nu aan de makers om te kiezen: doorgaan op deze weg, of terug naar de basis – waarin liefde, verbinding en echtheid weer centraal staan.

Want uiteindelijk is dat waar kijkers écht naar verlangen.

Actueel

Emma Wortelboer openhartig: “Ik hoop dat mijn dochter me nooit opzoekt op Google”

Avatar foto

Published

on

Emma Wortelboer, bekend van haar televisiecarrière en uitgesproken persoonlijkheid, is inmiddels moeder van een dochtertje: Mia. In een openhartig interview in het NPO-radioprogramma Nooit Meer Slapen spreekt ze met Femke van der Laan over hoe het moederschap haar kijk op het leven – en op haar eigen verleden – heeft veranderd. Eén van de onderwerpen die aan bod komt: hoe ze omgaat met haar publieke imago en de dag waarop haar dochter daar zelf via internet achter zal komen.

Geen zin in een digitale confrontatie

Tijdens het gesprek vertelt Emma eerlijk dat ze niet uitkijkt naar het moment dat haar dochter haar gaat ‘googelen’. Voor velen een grappige gedachte, maar voor Emma duidelijk een ongemakkelijk idee. “Dat moet ze écht niet doen,” zegt ze met een lach, maar ook met zichtbaar ongemak. “Dat is een héél slecht idee.”

Emma doelt hiermee op het feit dat haar publieke leven in de afgelopen jaren regelmatig onderwerp van gesprek is geweest. Als presentatrice van programma’s als Spuiten en Slikken en als commentator bij het Eurovisie Songfestival in 2019, heeft ze veel aandacht gekregen – niet altijd even positief.

Moederschap verandert alles

Sinds de geboorte van Mia, ruim een jaar geleden, kijkt Emma anders naar haar eigen leven. “Ik denk nu veel vaker: hoe zou zij hierover denken, later? Wat wil ik dat ze van mij ziet en weet?” In de uitzending met Femke van der Laan wordt duidelijk hoe serieus Emma hiermee bezig is.

Ze overweegt zelfs om, wanneer het moment daar is, samen met haar dochter achter de laptop te gaan zitten om die informatie op te zoeken. “Dan haal ik gelijk de angel eruit,” zegt ze. Het lijkt haar beter om zelf regie te houden over hoe haar dochter haar leert kennen via het internet.

Bekend zijn heeft twee kanten

Emma is zich ervan bewust dat haar rol als bekende Nederlander invloed zal hebben op haar dochter. Ze weet ook dat het internet niet vergeet, en dat mensen soms hard kunnen zijn in hun oordeel. “Mensen hebben een mening, zeker als je veel in de media bent geweest. En mijn dochter krijgt daar straks misschien vragen over.”

Het idee dat haar kind met haar publieke uitingen wordt geconfronteerd, is voor Emma lastig. Niet omdat ze zich schaamt, maar omdat ze haar dochter wil beschermen tegen negativiteit waar zij niets mee te maken heeft.

Geen behoefte aan oude meningen

In het gesprek komt ook de naam van Johan Derksen voorbij. Hoewel hij niet expliciet genoemd wordt in negatieve zin door Emma zelf, is het duidelijk dat ze het niet prettig vindt dat er online uitspraken over haar te vinden zijn van mensen die haar op een bepaald moment publiekelijk bekritiseerden.

“Er zijn mensen die bepaalde dingen over mij hebben gezegd. En ik wil dat mijn dochter begrijpt dat dat niet de volledige waarheid is.” Voor haar is het belangrijk dat haar dochter leert dat publieke uitspraken lang blijven hangen, maar vaak uit hun context worden getrokken.

Viral moment bij het Songfestival

Veel mensen herinneren zich Emma’s emotionele reactie toen Duncan Laurence in 2019 het Songfestival won. Ze was zichtbaar geëmotioneerd en liet haar blijdschap op uitbundige wijze zien. Dat fragment ging viral en leidde tot uiteenlopende reacties in de media.

Voor Emma was dat een echt moment van blijdschap en betrokkenheid, maar online werd het door sommigen als ‘hysterisch’ bestempeld. “Het is gek dat een oprechte emotie zo uitvergroot wordt. En dat blijft dan bestaan op het internet,” zegt ze daarover.

Zelfreflectie en groei

Hoewel Emma het lastig vindt dat zulke momenten nog altijd online circuleren, kijkt ze er ook met enige mildheid op terug. “Ik was jong, enthousiast, en ik ben niet iemand die dingen half doet.” Inmiddels is ze ouder, moeder, en kijkt ze met een ander perspectief naar haar publieke optredens.

Ze benadrukt dat iedereen verandert en groeit, en dat haar dochter dat hopelijk ook zal zien als ze ooit die beelden tegenkomt. “Ik hoop dat ze ziet dat ik niet perfect ben, maar wel altijd mezelf probeer te zijn geweest.”

Digitale opvoeding wordt belangrijker

Het gesprek raakt ook aan een breder thema: de invloed van internet op ouderschap. Steeds meer ouders moeten nadenken over wat er online te vinden is over henzelf, en wat hun kinderen daar later van zullen vinden. Emma’s verhaal maakt dat heel tastbaar.

“Ik denk dat elke ouder straks wel iets online heeft staan. Foto’s, meningen, filmpjes… En dan moet je daar met je kind over in gesprek.” Voor Emma is duidelijk dat ze die gesprekken niet uit de weg wil gaan, hoe ongemakkelijk ook.

Mediawijsheid begint thuis

Wat Emma wil meegeven aan haar dochter, is dat je als publiek figuur soms onterecht wordt beoordeeld. Maar ook dat je kracht kunt halen uit jezelf zijn, ondanks wat anderen zeggen. “Ik hoop dat Mia leert dat het oké is om uitgesproken te zijn. En dat het belangrijker is hoe je in het echte leven met mensen omgaat, dan wat er op internet staat.”

Dat maakt haar verhaal herkenbaar en actueel. In een wereld waarin iedereen digitaal terug te vinden is, is mediawijsheid iets dat ouders aan hun kinderen moeten leren – ook als het over henzelf gaat.

Openheid met een knipoog

Hoewel het onderwerp zwaar kan voelen, weet Emma er ook luchtigheid aan te geven. Ze praat met een lach, maakt grapjes over het idee van samen Googelen met haar dochter en laat zien dat ze zichzelf ook niet altijd even serieus neemt. “Ik bedoel, ik heb mezelf ook vaak genoeg teruggezien en gedacht: wow, dat had ook anders gekund.”

Die openheid en zelfrelativering maken Emma een authentieke stem in het gesprek over ouderschap, media en persoonlijke groei.

Van televisiepersoonlijkheid naar moeder met een missie

Emma Wortelboer is niet alleen meer de uitgesproken presentatrice die we kennen van televisie. Ze is nu ook moeder, en dat verandert haar perspectief. Door openlijk te praten over haar angsten en twijfels, draagt ze bij aan een belangrijk gesprek over digitale identiteit en opvoeding in het internettijdperk.

Haar verhaal laat zien dat publieke figuren ook gewoon mensen zijn, met zorgen, liefde en de wens om hun kinderen een veilige start te geven – online én offline.

Continue Reading

Trending

  • Actueel4 dagen ago

    Broer van bekende Nederlandse zanger komt om bij zwaar ongeluk op de weg

  • Actueel3 weken ago

    Onze gedachten zijn bij prinses Beatrix (87)

  • Actueel2 weken ago

    Ria Valk over haar toekomst: “Ik weet nu hoe lang ik nog heb”

  • Actueel2 weken ago

    Martijn Krabbé deelt openhartig verhaal over zijn gezondheid: “Elke dag telt nu meer dan ooit”

  • Actueel1 maand ago

    Verschrikkelijke onthulling: Dit is waarom Floortje Dessing plotseling verdwenen is van tv

  • Actueel4 weken ago

    Sophie Hilbrand openhartig over relatiebreuk: “Ik ben niet trouw geweest”

  • Actueel3 weken ago

    De geheime liefde (84) van Loretta Schrijver onthuld

  • Actueel4 weken ago

    Zien: De aller wildste nacht in de Lang Leve de Liefde villa, ooit!